01/08/2022

5 redenen waarom hydrateren een must is

Je huid hydrateren zodat die niet droog aanvoelt, is meer dan wat luxe. Bij Yomoï geloven we dat het een essentiële behoefte is en een must in de zorg voor je huid.

  • Yomoi Cream Body Woman 01 150 PPI cropped

Minder huidproblemen

Je huid dagelijks hydrateren is een goed idee. Zo verklein je de kans dat je huid heel erg droog of vettig wordt, twee extremen die je beter vermijdt omdat ze je huid schaden.

De juiste moisturizer helpt je huid om de balans te bewaren. Te droge huid of net te vettige huid kunnen problemen veroorzaken zoals acne, een pijnlijk gevoel of een schrale of schilferige look. Is je huid droog, ga dan op zoek naar een goede crème. Is je huid te vet, gebruik dan een lotion.

Een frisse glans

Hydratatie kan huidvlekken in je gezicht verminderen. Een huid die goed gehydrateerd is, heeft een gezonde glans en kan zelfs puistjes verdoezelen.

Een gezonde huid

De huid van je gezicht, oren, nek en borst is het meest gevoelig en het meest kwetsbaar voor uitdroging. Het zijn ook die plekken die het meest risico vormen voor huidkanker. Hydratatie kan je gevoelige huid de boost geven die hij nodig heeft om zichzelf te herstellen en gezond te blijven.

Minder rimpels

Dat je huid na hydratatie steviger aanvoelt, is geen illusie. Volgens het British Journal of Dermatology krijgen mensen met een goed gehydrateerde huid minder snel rimpels dan mensen met een droge huid. Door je huid regelmatig te hydrateren, voel je je niet alleen jonger, maar zie je er dus ook een pak jonger uit.

Douchen… en smeren!

Een warme douche is heerlijk, maar het droogt je huid ook uit. Maak je na het afdrogen ook wat tijd om je huid te hydrateren, dan is je huid niet alleen schoon, maar ook beter beschermd tegen de stress en drukte van elke dag. En zo voel je je nog beter!

Overtuigd? Is de tijd rijp om je huid de verzorging te geven die hij verdient? Bekijk de Yomoï moisturizers en… smeren maar!