01/06/2022

Yomoï: van vaag idee naar concreet plan!

Luxe huidverzorging voor het donkere huidtype? Tijdens mijn eigen zoektocht naar moisturizer die niet droog en oncomfortabel aanvoelde, werd het zaadje geplant om de crème gewoon zelf te maken.

  • Yomoi Body Moisturiser Front Wood 04 72 PPI

Ik ben geboren in Kameroen, maar verhuisde in 2002 naar Engeland, in putje winter. Aan huidverzorging gaf ik toen niet veel geld uit. Ik was 17 en reizen en school waren veel belangrijker. Omdat mijn huid vaak droog en zelfs pijnlijk aanvoelde, probeerde ik toch een goedkope vochtinbrengende crème, zo eentje die mijn leeftijdsgenoten ook kochten in de drogisterij.

Mijn huid bleef droog en dof. Soms zelfs broos en dat voelde helemaal niet comfortabel. Ik bleef ondertussen smeren, en begon ook wat research te doen. Op een gegeven moment besliste ik om zelf glycerine toe te voegen om het vocht goed vast te houden. Op het eerst zicht leek dat te werken, maar onder de oppervlakte veranderde er nog steeds niet veel.

“Voor mijn donkere huidtype was er zo weinig verzorging op de markt. Ik was geschokt!”

En toen werd ik wat ouder, en wijzer. Ik kon eindelijk ook meer geld uitgeven aan goede huidverzorging, maar was geschokt dat er voor mijn donkere huidtype zo weinig op de markt was. Het begon te kriebelen om zelf aan de slag te gaan, zeker omdat mijn oma vroeger ook al zelf huidproducten maakte met natuurlijke en organische ingrediënten.

Toen familie met connecties in Ghana me organische en ongeraffineerde shea butter bezorgde, was dat een eyeopener. Ik begon in mijn kleine keukentje – want mijn man en ik woonden toen op een kleine boot – zelf crèmes te maken. Niet zo praktisch, maar het lukte!

En vandaag richt ik me dus tot die mannen en vrouwen die de juiste producten voor hun huid maar niet vinden. Producten die speciaal voor hen ontwikkeld werden. Luxe huidverzorging zonder dat je je rekening hoeft te plunderen.

En ook duurzaam. Onze ingrediënten zijn natuurlijk en onze manier van werken heel traditioneel en ethisch.

Liefs,

Seraphine