11/07/2023

De vele voordelen van smeren in de zomer

Onze huid heeft de grootste zorg nodig om jong, gezond en stralend te blijven, en dus moet je ook in de zomer blijven hydrateren. Zelfs als je zweet en je huid vettig voelt.

  • Yomoi BLOG Moisturize2023 02

In de zomer voelt onze huid vaak vettiger aan, en daarom denken we nog te vaak dat we in de warme maanden minder moeten smeren, maar dat is een misvatting. Zon en warmte drogen onze huid uit, waardoor ze meer talg gaat produceren. Talgklieren scheiden een olie-achtige stof af, die de huid beschermt tegen infecties en bacteriën. Wanneer de zon onze huid uitdroogt, gaat de huid als verdedigingsmechanisme extra talg aanmaken. En zo kan een disbalans van de huid optreden, waarbij poriën kunnen verstoppen en ontsteken. Een vettere huid dus en meer kans op puistjes.


De voordelen van smeren in de zomer?

- Hydrateren en beschermen

Felle zonnestralen drogen de huid uit. Een vochtinbrengende crème beschermt en kan ook dienen als zonnebrandcrème, wanneer ze genoeg SPF bevat. De moisturizers van Yomoï bevatten sheaboter en dus een klein percentage SPF. Wat uiteraard niet betekent dat zonnebrandcrème overbodig wordt. We raden aan om zeker in de zomer ook nog factor 50 te smeren als onderdeel van je dagelijkse huidverzorging.

- Huidveroudering tegengaan

De zon veroudert de huid, en kan ook het collageen en de elastine beschadigen. Dat resulteert dan weer in vroegtijdige huidveroudering. Hydrateer je elke dag, dan hou je fijne lijntjes en rimpels langer tegen.

- Een gezonde huid na het zwemmen

Heerlijk, een frisse duik in het zwembad! Toch is het belangrijk dat je je huid beschermt tegen de schadelijke effecten van het chloorwater. Chloor geeft een trekkerig gevoel en droogt de huid uit. Moisturizer zal je huid de zachte behandeling geven die het op lange termijn nodig heeft.

Zelfs al zweet je je deze zomer te pletter, dan nog is het belangrijk om elke dag te smeren. Surf snel naar onze website en ontdek onze beschermende producten. Geniet van de zomer, en hou het gezond en veilig!